– Vi fick information om att ett knippe med post hittades i tåget. I vår egen utredning kunde vi inte utesluta att någon utomstående varit inblandad, så vi gjorde en polisanmälan, berättar Eikka Urpilainen, regionchef för utdelningen i södra Finland.

Enligt Urpilainen kunde man i den egna utredningen inte heller garantera att all post fanns kvar i det knippe som hittades i tåget.

Urpilainen säger att han bara kan minnas ett motsvarande fall. Det var i oktober, då flera postknippen hittades vid sidan av gatan på Drumsö. Enligt Urpilainen har också det fallet polisanmälts, men polisen har ännu inte kontaktat Posten om det.

"Vi har inte tappat bort Demokraattis upplaga"

På torsdagen tvistade Posten och tidningen Demokraatti om vad som hänt med tidningens nyaste upplaga.

Posten bestrider att den i något skede har tappat bort hela upplagan av Demokraatti. Tidningens chefredaktör Mikko Salmi bekräftade tidigare på torsdagen för FNB att hela upplagan på över 10 000 tidningar hade försvunnit. Tidningen skrev också om det på sin webbplats.

På eftermiddagen meddelade Demokraatti att tidningen hade delats ut till läsarna i normal ordning.

Postens kommunikationsdirektör Timo Anttila sade att det rörde sig om ett förargligt missförstånd.

– Det går inte att följa med tidningarna hela tiden med en kod som säger var de finns. Här har varit ett informationsavbrott, säger Anttila.

Men han tillade att tidningarna kunde vara försenade på torsdagen.

– Men det är inget speciellt med det. Det har blivit en fördröjning i något skede av behandlingen och tidningen delas ut normalt. De har aldrig varit borttappade, säger han.

"Fräcka tag"

Demokraattis chefredaktör Mikko Salmi berättade att man vid Posten i onsdags sagt att man inte visste vad som hänt med tidningarna.

– Vi frågade om vi kan publicera en nyhet om att tidningen inte kommer och fick svaret att det kan vi. Ännu klockan 7.20 på torsdagsmorgonen fick vi höra att tidningarna inte har skickats iväg, sade Salmi.

Salmi anser att Posten beter sig mycket fräckt när man först säger att man kan publicera en sådan här nyhet och direkt efter det säger att det inte har varit några problem.