Ett medborgarinitiativ kräver minst 50 000 namn. För att dessa namn ska samlas i blanketterna behövs det många människor som ställer upp. Här är två läsarbrev som Vasabladet har fått ta del av. 

– Vi ville bara säga att supporterföreningen Red Army även var med och drog sitt strå till stacken. Före matchen Sport - Pelicans stod jag, Mats Moliis, och Mikael Lindholm vid en av ingångarna och samlade underskrifter. Vi fick in ungefär 120 namn, säger Mats Moliis och hälsar från hela styrelsen i Red Army.

En annan som har bidragit på sociala medier är Christian Pundars från Vasa. Så här berättar han:

– Jag valde också att dela länken (om medborgarinitiativet) på sociala medier, för att underlätta för andra att skriva under.
Personligen anser jag det som en väldigt viktigt grej att sjukhuset får bevara sin omfattande jour och därför bör vi jobba för det också. Alla ska ha rätt till vård på svenska lika mycket som man får det på finska och därmed anser jag att fulljouren är ett måste i Vasa. Vasa Centralsjukhus är det sjukhus som kan betjäna fullt ut på de två inhemska språken. Det ska heller inte handla om pengar, det ska handla om att trygga service för folket. Man börjar inse vikten av sjukhusets betydelse i och med medborgarinitiativet. Sjukhuset sysselsätter folk och ger praktikplatser åt studerande. Vasa Centralsjukhus är dessutom i toppklass i landet och jag tycker att sjukhuset inte ska avvecklas. Därför har det varit en självklarhet för mig att skriva under initiativet, säger Christian Pundars.