I tre år har Finlands svenska lärarstuderandes förening, FSLF, ordnat frukostträffar både på hösten och på våren. I dag satsade FSLF på att ordna en vändagsfrukost. Frukostevenemangen är populära och lockar studerande från olika studieinriktningar.

– Vi ordnar det här evenemanget för att olika frukostar är populära här i Åbo Akademi. Och för att samla kompisar och äta frukost tillsammans, det tycker jag är en kul grej, säger Cecilia Karlsson. 

Karlsson är vice ordförande i FSLF. Hon är från Kyrkslätt och studerar tredje året till klasslärare vid Åbo Akademi i Vasa. Det här är hennes andra verksamhetsår i FSLF.

– För mig betyder vändagen att man ska vara extra snäll och att man ska ta hand om alla som är nära och kära, säger Karlsson.

Vid frukostbordet kunde deltagarna få bland annat färska grönsaker, bröd, mysli och kaffe. En av de som besökte frukosten är Antonia Prinsen från Närpes.

– Jag har tidigare varit med i styrelsen för FSLF så då har jag varit med och ordnat, det här är första frukosten jag är på som jag inte har ordnat, säger Prinsen.

Antonia Prinsen ser inte vändagen överlag som någon speciell dag.

– Jag firar inte vändagen så mycket, jag tycker man borde vara vänner varje dag och inte bara på en särskild dag, säger Prinsen.

Vad tycker du ska bli bäst med frukosten?

– Kaffet, säger Prinsen.

Vad är FSLF?

  • FSLF (Finlands Svenska Lärarstuderandes Förening r.f) är en förening för alla lärarstuderande, dvs. klasslärare, speciallärare och ämneslärare
  • Föreningen ordnar olika tillställningar, allt från föreläsningar till sitzer samt fungerar som en kontaktlänk mellan FSL (Finlands Svenska Lärarförbund) och lärarstuderande.
  • FSLF firar 50 års jubileum den 11 mars i år.