Tommy Lindholm var banbrytaren när han flyttade till Besiktas redan 1971.

Lindholm gjorde ett intryck i Istanbulklubben och Besiktas valde en finländsk anfallare sju år senare. I Finland rapporterade man att Atik Ismail, då 21 år, återvände till sitt fädernesland.

– Det stämde inte. Jag är tatar men marknadsfördes som turk. Vi fejkade lite eftersom rysk bakgrund på den tiden inte var så populärt, säger Ismail.

Tiden i Besiktas blev kort trots att Ismail nätade med jämna mellanrum.

– Det var en kulturchock. Här i Finland var kretsarna så små att jag inte hade kunnat tro att skillnaden var så stor även om jag följde med internationell fotboll.

– Publiken var fanatisk. Före bortamatcherna tutade de vid hotellet hela natten och under själva matcherna fick vi meloner i huvudet.

Fanatiskt blir det även på fredag när Finland möter Turkiet i VM-kvalmatchen i Antalya. Efter höstens svaga insatser är det ingen som riktigt tror på Finlands chanser – men det gör Ismail.

– Chansen ligger i att de turkiska spelarna kan ha blivit övertända. De är självmedvetna och till och med självgoda, men låt dem komma. Vi tar lugnt emot dem och slår till mot dem med anfall. Och vi har en av världens bästa målvakter. Lukas Hradecky är ofattbart bra, säger Ismail.