Över 100 000 har ställts på bar backe.
Många i den offentliga sektorn har sparkats godtyckligt enligt människorättsorganisationen, något som har fått "katastrofal" inverkan på deras liv och möjlighet till försörjning, uppger Amnesty.
– Tiotusentals läkare, poliser, lärare, akademiker och soldater som klassats som 'terrorister' och som bannlysts från den offentliga sektorn kämpar nu för sin försörjning, skriver Amnesty.
Fråntas sitt pass
Rapporten bygger på över 60 intervjuer som gjorts i Ankara, Diyarbakir och Istanbul, varav hälften är samtal med personer som fått sparken. De uppsagda har inte fått något socialt stöd och tvingats förlita sig på vänner och släkt. Den som blivit av med jobbet har också fått sitt pass återkallat, enligt Amnesty.
Amnesty uppmanar myndigheterna att "omedelbart upphöra med de här godtyckliga avskedandena, och återanställa alla dem som inte har gjort något fel".
Undantagstillstånd råder i landet sedan den misslyckade statskuppen, och det har möjliggjort uppsägningarna. Undantagstillståndet har förnyats tre gånger, det nuvarande löper ut i juli. Men president Recep Tayyip Erdogan uttryckte det i helgen som att det kommer att vara kvar tills dess det är fred, utan att ge någon tidsgräns, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Utrikes
22.5.2017
Amnesty: Över 100 000 "utrensade" i Turkiet
Amnesty International kritiserar i en ny rapport Turkiet för utrensningarna bland statsanställda efter kuppförsöket förra sommaren.