Samtidigt letade anhöriga som kommit för att ta hem sina nära och kära i publiken. Konserten var på slutrakan då en explosion skedde nära arenans aula eller utanför arenan.

Flera minderåriga satt i publiken och deras föräldrar eller andra personer nära dem var på väg för att hämta barnen från arenan.

Elena Semino som kommit till platsen för att hämta sin 17-åriga dotter fick sår på sina händer och fötter. Semino väntade på sin dotter i närheten av biljettförsäljningen då den misstänkta attacken skedde.

– Jag och min man väntade nära väggen, som tur var, och plötsligt hände någonting. Jag kan inte ens beskriva det. Det hettade på min hals och då jag tittade upp så jag livlösa kroppar över allt, sade Semino till journalisten Frances Perraudin från The Guardian som rapporterade från arenan.

Trots att hon skadades sprang Semino direkt för att leta efter sin dotter Natalie i konsertsalen och hittade henne och hennes vänner.

19-åriga Megan Ryder som befann sig i konsertsalen under den misstänkta attacken säger att säkerhetsvakterna försökt lugna ner publiken som befann sig i salen. Väktarna trodde då att explosionsljudet handlade om en sprucken ballong eller ett tekniskt fel i konsertapparaturen.

Anhöriga letade efter försvunna på sjukhus

På sjukhusen runtom Manchester letade människor efter sina försvunna anhöriga bland de skadade offren.

The Guardians journalist på plats, Helen Pidd, säger att hon bland annat talade med en filippinsk familj som letade efter sin mamma som försvunnit i kaoset vid arenan.

– När konserten slutade, hörde vi en stor explosion och såg rök, beskrev den försvunna kvinnans 17-åriga dotter situationen. Mammans partner skadades, men familjen hade redan fått uppgifter om var han befann sig.

17-åriga Ellie Wards 64-åriga morfar eller farfar skadades medan han väntade på sitt barnbarn vid arenans utgång. Mannen fick glasskärvor i ansiktet.

– Han sade att han förstått vad som hänt först efter att han kände på sitt ansikte och kände att ansiktet blödde, säger Ward till The Guardian. Ward säger att hon själv insåg att någonting var fel då hon kände en stark skälvning då hon var på väg ut från konsertsalen.

Myndigheterna har bekräftat att minst 19 personer har dött och över 50 skadats i händelserna vid arenan. Ifall händelserna bekräftas som en terrorattack, är det frågan om det värsta terrordådet i Storbritannien på tio år.