Han har spelat sju finalperioder i Pittsburgh och i dem släppt in 11 mål på 45 skott. Två gånger har Rinne fått ge plats för Juuse Saros i målet.

Men tränaren Peter Laviolette och lagkamraterna litar ändå fullständigt på Rinne.

– Vi måste bara jobba hårdare framför honom, sade Laviolette inför den sjätte finalmatchen, som spelas borta mot Pittsburgh natten till söndag finsk tid.

Pittsburgh Penguins leder med 3–2 i matcher och kan avgöra serien.

Rinne konstaterar att Nashville spelar med ryggen mot väggen – det är första gången i det här slutspelet som laget hotas av förlust i hela matchserien.

– Vi måste bara påminna oss själva om att så länge det finns matcher finns det hopp.

Rinne, 34, spelar i karriärens första NHL-final och han tycker att det är en otrolig upplevelse.

– Finalen är just nu det viktigaste i mitt liv. Jag lever min dröm.

Försvar bästa anfall

Rinne har gjort 21 matcher i slutspelet hittills och han har vunnit 14 av dem. Han har i genomsnitt släppt in 2,00 mål per match och pareringsprocenten är 92,8. Spelarna har gång på gång sagt under presskonferenserna att de vill vinna Stanley Cup för "Peksi", som är klubbens mest långvariga spelare. Rinnes NHL-karriär började i Nashville den 15 december 2005.

– Jag vill ännu inte blicka bakåt i karriären men det jag kan säga är att jag spelat länge och aldrig förut haft chansen att spela om Stanley Cup, säger Rinne.

Han tillägger att årets lag inte avviker särskilt mycket från de tidigare åren han spelat i Nashville. Laget byggs varje år upp kring duktiga backar.

– (GM) David Poile har alltid begripit att försvaret är varje lags bästa anfall, säger Rinne.

Rinne har under finalserien varit allra bäst inför hemmapubliken och därför väntar sig fansen att serien inte tar slut än.

– Vi vet vad vi kan åstadkomma, särskilt på hemmaplan så vi väntar oss seger på söndag, säger Laviolette.