Polisen i London uppger i sin tur att de inlett en brottsutredning.
Det har nu bekräftats att minst 17 personer dog i branden i 24-våningar höga Grenfell Tower, men den verkliga dödssiffran misstänks vara högre och människor saknas fortfarande. Överlevande kommer knappast längre att hittas i huset.
De boende har sagt att de uttryckt oro över brandsäkerheten i byggnaden, men att de inte tagits på allvar. Det har också spekulerats om att det material som använts på väggarna bidragit till att elden spred sig så snabbt.
The Guardian skriver att experter redan för flera år sedan varnat för att använda lättantändliga byggnadsmaterial. Liknande material är förbjudna i höga byggnader på många håll i USA.
Huset i London fick sin fasadklädsel i samband med en renovering i fjol för att förbättra värmeisoleringen och utseendet. I offentligheten har det förekommit misstankar om att alla byggbestämmelser inte följts till punkt och pricka i renoveringen.
Trots att 200 brandmän var på platsen på mindre än tio minuter spred sig eldsvådan på ett ögonblick så att hela huset stod i lågor.
Alla dödsoffer har än så länge inte gått att identifiera på grund av de skador de drabbats av och det är möjligt att alla inte går att identifiera. På torsdagskvällen sade polisen att sex offer preliminärt identifierats.
Hittills har endast ett offer namngivits: det är den 23-årige syriska flyktingen Mohammed Alhajali. Han befann sig i den 14:e våningen när branden bröt ut och lyckades inte fly. Hans bror lyckades däremot rädda sig och sin familj.
I dag ordnas en demonstration i London på grund av eldsvådan.
Människor uppmanas att delta bland annat via Facebookgruppen Justice för Grenfell. Demonstrationen ska ordnas klockan sex på kvällen lokal tid.
Utrikes
16.6.2017
Misstankar om byggfusk efter branden i London
Premiärminister Theresa May har beordrat en fullskalig och offentlig utredning av den förödande husbranden i London. May säger att britterna har rätt att få svar på varför eldsvådan bröt ut och varför den spred sig så snabbt, skriver BBC.