Två bombdåd på en marknad i Parachinar i nordvästra Pakistan krävde minst 15 liv, enligt lokala myndigheter. Minst 70 skadades i attentaten, enligt nyhetsbyrån AP. Marknaden var välbesökt då många handlade mat inför helgen id al-fitr, som följer fastemånaden ramadan.

Tidigare under dagen detonerade en bomb i närheten av polischefens högkvarter i Quetta i sydvästra Pakistan. Minst 13 människor dödades och omkring 20 skadades, uppger polisen för nyhetsbyrån AFP. Dödstalet kan fortfarande stiga eftersom många är allvarligt skadade.

Explosionen i Quetta utlöstes av en bilbomb som var tillräckligt kraftig för att den skulle höras över hela staden. Enligt polisen användes uppåt 95 kilo sprängämne vid dådet. Tv-bilder från händelsen visar söndertrasade bilar och en väg strösslad med glassplitter.

En utbrytargrupp från talibanrörelsen, Jamaat ur Ahrar, har tagit på sig dådet i Quetta, som ligger i Baluchistanprovinsen.

Både pakistanska talibaner och andra islamistiska extremister har tidigare genomfört attacker i provinsen. Nationalistiska och separatistiska grupper har utkämpat ett lågintensivt uppror mot staten under det senaste årtiondet, med krav på en större andel av regionens ekonomiska tillgångar.

Ingen grupp har ännu tagit på sig dådet i Parachinar.