ISGLASS (ca 6 st)
550 g vattenmelon
4,5 msk socker
1 msk citronsaft
1 dl kokosmjölk
2–3 kiwifrukter
Skär vattenmelonen i bitar, ta bort kärnorna och mixa med en matsked socker och en matsked citronsaft. Häll i glassformar, ungefär två tredjedelar av formen, och ställ i frysen cirka tre timmar. Vispa kokosmjölk med en och en halv matsked socker tills sockret löst sig. Ställ i kylen i en halvtimme innan du häller över i glassformarna och låt frysa 45 minuter. Mixa bitar av kiwi med en matsked socker. Sila bort fröna. Ställ kiwimixen i kylen en halvtimme innan du häller över i glassformarna. Låt sedan glassarna ännu frysa minst två timmar.
MELONPIZZA
1 skiva vattenmelon
1 dl fet creme fraiche
1 dl socker
0,75 dl kokosflingor
1 dl vispgrädde
Börja med kokosmoussen. Vispa creme fraiche med socker tills sockret löst sig. Blanda i kokosflingorna och ställ in moussen i kylen över natten, eller minst tre timmar för att moussen ska få kokossmak. Vispa grädden hårt och vänd ner i kokosblandningen.
Skär melonen i lagom stora "pizzabitar", ta bort kärnorna och placera ut på en tallrik. Klicka över kokosmoussen och strö över bitar av syrlig frukt och bär. Klart!
ISIGA MELONBITAR
Vattenmelon i bitar
Frys in melonbitarna men se till att de inte nuddar varandra, för då blir de svåra att separera. Frys i några timmar och dekorera sedan favoritdrinken med bitarna.
Släng inte kärnorna
- Vattenmelonens kärnor hjälper matsmältningen, vidgar blodkärlen och förbättrar blodflödet.
- Innehåller A-, B och C-vitamin, magnesium, zink och järn.
- Är rika på antioxidanten lykopen.
- Du kan rosta kärnorna och strö över sallader eller smoothies.