75-åriga Tin Hlaing övergavs på vägkanten i provinsen Rangoon i Burma. Hennes ena kroppshalva var förlamad och hon kunde knappt tala. Kommunikationen försvårades också av att Hlaing helt enkelt var förbannad, hon hade kastats ut på gatan av sina egna barn.
– Hon var i ett katastrofalt skick. Hon var uttorkad, förvirrad och framförallt mycket, mycket arg, säger Khin Ma Ma som är vice ordförande för ålderdomshemmet som tagit hand om Hlaing.
Hlaing skulle ha dött på gatan om inte en okänd förbipasserande tyckt synd om henne och tagit henne till ett vårdhem. Den övergivna åldringens historia är en av många i Burma. Fattigdomen och en ålderstigen befolkning har lett till en kris i landet.
Khin Ma Ma berättar att många av de 120 sängplatserna på vårdhemmet har fyllts av äldre som släktingarna övergivit.
– Ibland hittar vi bara en liten lapp i deras ficka där deras namn och ålder står, det är allt. De kan inte ens svara på de frågor vi ställer dem.
Ålderdomshem får sex euro i månaden
FN uppskattar att nio procent av befolkningen i Burma är över 65 år, och hela en fjärdedel väntas vara över 65 år 2050.
Asiens tidigare "tigerekonomier" lider också av problem som uppkommit på grund av att befolkningen åldrats. Men problemet är extra svårt att lösa för Burma som är ett av världens fattigaste länder.
Landets vårdsystem kollapsade under de 50 år som militärjuntan hade makten i landet. Burma har därför inte ett fungerande sjukvårdssystem eller äldreomsorg.
Den nya civila styret som tog över makten för ett drygt år sedan har bara öppnat ett offentligt ålderdomshem. Det är avsett för över 90-åringar och får ett statligt stöd på sex euro i månaden.
Bristen på pengar inom den offentliga vården täcks till en del av olika donationer och hjälp från frivilliga.
De befintliga vårdplatserna är överfulla. Till exempel till ålderdomshemmet som leds av Khin Ma Ma står över hundra människor i kö.
Urbanisering bryter gamla familjetraditioner
Fattigdom och urbanisering håller på att leda till att den gamla traditionen där familjen tar hand om sina gamla håller på att dö ut.
Det här har lett till vanskötsel och att gamla släktingar helt enkelt överges.
– På grund av den svaga ekonomin tvingas många utföra tungt kroppsligt arbete ännu på äldre dagar för att klara sig, säger Janet Jackson som representerar FN:s befolkningsfond UNFPA.
Utrikes
17.8.2017
Åldringar lämnas på gatan för att dö i Burma
Växande antalet äldre har blivit ett problem.