På torson som hittades fanns metall, som tros ha haft till syfte att sänka kroppen till havets botten, enligt polisen.

Kvarlevorna, en torso, har identifierats med dna. Enligt Köpenhamnspolisen har kroppen stympats med avsikt och under en presskonferens säger polisen att det ser ut att vara något slags skada på torson.

Polisen fortsätter att söka efter Kim Walls kvarlevor i havet, säger Jens Møller Jensen, vice polisinspektör och chef, som håller i pressträffen.

– Vi säkrade en hårborste och en tandborste för att säkra hennes dna. Vi hittade också blod i ubåten och det blev en träff, säger Jens Møller Jensen.

Polisen vill inte spekulera i motivet och betonar att man arbetar brett.


Mängder av frågetecken

"Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats", skriver Kim Walls mamma på Facebook, enligt Aftonbladet.

"Mängder av frågetecken återstår att rätas ut", skriver Ingrid Wall och tackar för det stöd familjen har fått den senaste tiden.


Skulle göra reportage

Kim Wall skulle göra ett reportage om den danske ubåtsägaren Peter Madsen ombord på hans farkost torsdagen den 10 augusti.

På fredagsnatten kom larm om att ubåten inte hade återvänt till sin kajplats. Under fredagen, då man inlett sökandet efter ubåten, kom radiomeddelanden från Madsen om att han var på väg tillbaka till hamnen.

Klockan 11 sjönk ubåten plötsligt. Madsen räddades av en privatbåt, men Kim Wall återfanns inte.

Peter Madsen sitter nu häktad som misstänkt för att ha vållat Kim Walls död och polisen tror att han har gjort sig skyldig till mord eller dråp. Själv säger han att hon dog i en olycka ombord på ubåten och att han sedan har "begravt" henne till sjöss.

Avsaknaden av kroppsdelar kan försvåra arbetet med att ta reda på hur Kim Wall miste livet, liksom det faktum att kroppen har legat i vattnet. Exempelvis blir eventuella blåmärken svårare att värdera.


Stödförening upplöses

Styrelsen för Peter Madsens stödgrupp, Raket Madsen Støttegruppe, kommer att upplösa föreningen, skriver Ritzau. Man har kallat till ett extra möte i slutet av september, där detta ska ske.

"Allas vår dröm har brustit. Projektet bleknar i skenet av den meningslösa förlusten av ett människoliv. Vi har inte längre någon önskan om att fortsätta. Förtroendet är borta", skriver föreningen på sin hemsida.

Föreningen uppmanar också till stöd för organisationen Journalister utan gränser.

Kim Wall

  • Kim Wall var en svensk frilansjournalist, född 1987 i Trelleborg. Hon har bland annat studerat journalistik och internationella relationer på Columbia University i New York.
  • Hon har arbetat för flera internationella tidningar, som The Guardian, New York Times och South China Morning Post.
  • Hon har rapporterat från exempelvis Sri Lanka och om turismen i jordbävningsdrabbade Haiti. Hennes arbeten om klimatförändringar och kärnvapenprov på Marshallöarna har prisbelönats.
  • Hon var baserad i Kina och New York.
  • Källa: kim-wall.com, Aftonbladet

Peter Madsen

  • Peter Madsen, född 1971, är en dansk uppfinnare och entreprenör. Han har gjort sig känd för att bygga raketmotorer, utveckla raketbränsle och bygga ubåtar.
  • Redan som liten började han göra egna bränsleexperiment för att kunna göra raketer. Senare inledde han ingenjörsstudier, men hoppade av när han kunde tillräckligt för att bygga raketer och ubåtar. Han började också en svetsarutbildning, men slutade när han lärt sig det han behövde.
  • 2008 inledde han ett samarbete med arkitekten Kristian von Bengtson, som arbetat för den amerikanska rymdstyrelsen Nasa. Under de första sex åren utvecklade de flera raketer tillsammans, men sedan blev de ovänner. Båda fortsatte med raketbyggandet i konkurrerande projekt, vilket i danska medier beskrivs som en egen dansk rymdkapplöpning.
  • Peter Madsens stora mål är en resa 100 kilometer ut i rymden med egen raket, som han utvecklat i sitt eget rymdlaboratorium RML Spacelab på Refshaleøen i Köpenhamn.
  • Den aktuella ubåten, UC3 Nautilus, byggdes som ett hobbyprojekt av en grupp entusiaster med Peter Madsen i spetsen. Det tog tre år att färdigställa ubåten, som sjösattes 2008.
  • Källa: www.uc3nautilus.dk, dokumentären "Amatures in Space", Ingeniør, med flera.