USA och Japan har bett FN:s säkerhetsråd att samlas till ett möte vid midnatt i dag finsk tid för att diskutera krisen.
– Vi kommer att diskutera vad det finns kvar som man kan göra. Inget land bör ha missiler flygande över sig som Japan med 130 miljoner invånare, säger Haley.
Enligt henne kan det bli aktuellt med nya sanktioner mot Nordkorea.
– Vi hoppas att Kina och Ryssland fortsätter att samarbeta med oss, vilket de har gjort tidigare i fråga om Nordkorea. – men jag anser att det räcker nu.
USA:s president Donald Trump varnade tidigare i dag för att alla alternativ är möjliga och lät därmed förstå att USA inte har uteslutit ett militärt anfall.
Testet ses som en allvarlig upptrappning av läget. "Ett allvarligt hot mot Japan, säger landets premiärminister Shinzo Abe.
Varningsmeddelanden skickades ut i tv och radio i Japan tidigt i morse lokal tid. Snabbtåg stoppades och varningar ropades ut i högtalare i städer på Hokkaido, den nordligaste av Japans huvudöar.
Misisilen gick sönder i tre delar och föll i vattnet öster om Hokkaido, enligt det nationella tv-bolaget NHK.
Ryssland har uttryckt djup oro över Nordkoreas agerande. Rysslands vice utrikesminister Sergej Rjabkov säger enligt nyhetsbyrån Ria Novosti att situationen verkar eskalera, och att det oroar Ryssland.
– Vi är väldigt oroliga över den allmänna utvecklingen i regionen, sade Rjabkov.
Enligt Rjabkov har Sydkoreas och USA:s gemensamma krigsövningar haft en provocerande verkan på Nordkorea.
Nordkorea anklagar USA för att driva Koreahalvön mot en "extrem explosionsnivå", rapporterar Reuters. Enligt Nordkoreas FN-ambassadör i Genève har Nordkorea rätt att svara med "hårda motåtgärder".
– Nu när USA öppet har visat sin fientliga avsikt mot Demokratiska folkrepubliken Korea genom att hålla aggressiva gemensamma militärövningar trots upprepade varningar...har mitt land all rätt att svara med hårda motåtgärder som självförsvar, säger den nordkoreanske ambassadören.
Han understryker att USA "ensamt bör hållas ansvarigt för de katastrofal följder som det medför.
Kina varnar för att spänningen på Koreahalvön har nått en brytpunkt.
Utrikesministeriets taleskvinna Hua Chunying uppmanar alla parter att undvika provokationer.
– Situationen "har nått en brytpunkt och närmar sig en kris". Samtidigt finns det en möjlighet att återuppta fredssamtalen sade Hua vid en presskonferens. Enligt Kina bär USA och Sydkorea delvis skulden för upptrappningen.
Hua sade att USA och Sydkorea "höll en runda efter en annan av gemensamma militärövningar och utövade militär påtryckning på DPRK (Nordkorea)".
– Fakta har visat att påtryckning och sanktioner inte kan lösa frågan, sade Hua, med hänvisning till FN:s sanktioner mot Nordkorea.
Kina har stött sanktionerna men också efterlyst fredssamtal.
Nordkorea och det spända läget
- Konflikten på den koreanska halvön har pågått ända sedan andra världskrigets slutskede, då halvön delades upp i en kommunistisk stat i norr och en kapitalistisk i söder.
- Koreakriget pågick 1950–53.
- Nordkorea är ett av världens mest slutna länder och majoriteten av de 25 miljoner invånarna lever under hårt förtryck.
- Den kommunistiska och isolationistiska diktaturen styrs av Kim Jong-Un. Han tog över ledningen när fadern Kim Jong-Il avled i december 2011. Denne hade i sin tur ärvt makten av sin far Kim Il-Sung.
- Landet får inte, enligt FN:s resolutioner, avfyra ballistiska robotar eller utföra kärnvapentester. Trots det har Nordkorea fortsatt genomföra provsprängningar och robottester, i syfte att utveckla landets kärnvapenprogram. Det har lett till ytterligare sanktioner från FN och ett hotfullt ordkrig mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare.
- Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har hotat med att skjuta robotar mot amerikanska baser på Guam i Stilla havet. En plan för hur det ska gå till ligger klar, enligt Nordkorea. USA:s president Donald Trump har hotat med att Nordkoreas robotuppskjutningar ska mötas med "eld och raseri".