– Många av regeringens förslag är också sådana som KD redan tidigare har lyft fram. Det tar regeringen till sig nu.

Han tycker också att beskattningsförändringarna är befogade, till exempel höjningen av alkoholskatten.

– Skattesänkningarna på 300 miljoner euro har en direkt anknytning till konkurrenskraftsavtalet, så det är inget dramatiskt. Det är snarare ett måste för att regeringen ska uppfylla villkoren som de har lovat.

Han ifrågasätter däremot regeringens förslag att investera 100 miljoner euro i den ofärdiga vård- och landskapsreformen. Dessutom tycker han den förra regeringens tidsbestämda barnavdrag kunde få fortsätta tills familjeledighetsreformen är klar.

Regeringen bestämde också att varken flyktingkvoten eller biståndet höjs. Där tycker Östman att man kunde ha varit mer generös.

– Jag tycker att man i stället för asylflyktingar kunde ta emot flera kvotflyktingar. Vi vet ju med stor säkerhet att de som tas in som kvotflyktingar är människor som har ett verkligt behov av hjälp. Nog finns det ju också bland asylflyktingar folk i nöd, men också de som har kommit in på fel grunder.

Östman ger däremot tummen upp åt att yrkesutbildningen får mer pengar.

– Det beror förstås på vilket sätt man använder de här pengarna. Samtidigt som arbetslösheten är hög finns det en uppenbar arbetskraftsbrist inom flera sektorer. Då skulle det vara viktigt att i samråd med näringslivet införa rekryteringskampanjer. Till exempel omskola äldre människor som kan tänka sig ett branschbyte.

Östman hoppas också på att samhällsgrupper som har det svårt kommer att bli tilldelade det stöd de behöver, till exempel pensionärer, sjuka och handikappade.