Nästan 90 000 rohingya har flytt till Bangladesh sedan våldsamheterna mellan gerillagrupper och Burmas militär bröt ut i den burmesiska delstaten Rakhine för tio dagar sedan.
"Varje gång som jag ser på nyheterna krossas mitt hjärta över rohingya-muslimernas lidanden i Burma, twittrar Malala Yousafzai.
Hon uppmanar fredspristagaren Aung San Suu Kyi att också hon ska fördöma den "tragiska och skamliga" behandlingen av rohingya.
Den växande krisen hotar Burmas diplomatiska relationer, särskilt med länder med muslimsk majoritet i Sydostasien, där allmänheten rasar över behandlingen av rohingya.
Muslimska länder kräver lösning
Indonesiens utrikesminister Retno Marsudi träffade Suu Kyi och Burmas militärchef general Min Aung Hlaing i Burmas huvudstad Naypyidaw i dag i ett försök att få regeringen att göra mer för att lösa krisen.
Indonesiens president Joko Widodo har krävt ett omedelbart slut på den humanitära krisen.
En bensinbomb kastades i går mot Burmas ambassad i Jakarta där polisen tidigare har stoppat två försök av militanta islamister att genomföra bombattacker mot ambassaden.
Indoneser demonstrerade utanför Burmas ambassad i dag. Beväpnad polis var utplacerad och ambassaden hade spärrats av med taggtråd. Pakistans och Irans utrikesministerier har uttryckt oro över våldet mot rohingya. Malaysia, där det också förekommit protester, efterlyser en lösning på krisen.
Varning för jihadister
Analytiker har länge varnat för att Burmas behandling av rohingya kommer att leda till mer strider i Burma och stöd från internationella jihadister.
Sedan de senaste striderna bröt ut har terrorgruppen al-Qaidas gren i Jemen uppmanat till hämndattacker mot Burma och talibanerna i Afghanistan uppmanar på Facebook muslimer att "använda sin förmåga för att hjälpa de förtryckta muslimerna i Burma".
Suu Kyis försvarare säger att hennes förmåga att kontrollera Burmas militär är begränsad.
Hennes parti vann en jordskredsseger i valet 2015, men armén är skyddad för civil insyn.
Rohingya avskys också av en stor del av Burmas befolkning. De anses vara inkräktare från Bangladesh fastän många av dem bott i landet i flera generationer.
Det här gör att det är ytterst impopulärt att stöda dem i Burma.
Suu Kyi anses dock vara den som har tillräcklig moralisk auktoritet för att gå mot strömmen. Omvärlden hoppas också på att Suu Kyi ska lösa krisen.
Utrikes
4.9.2017
Malala Yousafzai uppmanar Aung San Suu Kyi att hjälpa rohingya
Nobels fredspristagare Malala Yousafzai och muslimska länder i Asien kräver att Burma och dess civila ledare Aung San Suu Kyi ska göra något åt den muslimska minoriteten rohingyas umbäranden.