Sport förlorade i sin första match mot HPK den här ligasäsongen. Tavastehuslaget vann med 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) på hemmais och bröt därmed sin sex matcher långa förlustsvit.

Sport tog ledningen elva minuter in i matchen. Antti Kalapudas, som redan tidigare haft en stolpträff, sköt. Aleksi Ainali gjorde sitt första ligamål för den här säsongen när han satte returen.

Några minuter senare upplevde Sport ett mörkt ögonblick då inget stämde i försvaret. Det utnyttjade Otto Paajanen och kvitterade för HPK.

Sport hade chans att göra flera mål. I början av andra perioden hade Kalapudas ett tomt mål framför sig. I början av tredje perioden upplevde Michael Parks samma sak.

I stället gick Jesper Lindgrens skott från blå linjen in i Sports mål i slutet av andra perioden. 2–1 blev också slutresultatet. Sport spelade utan målvakt i nästan tre minuter på slutet.

Både Sam Povorozniouk och Markus Nenonen saknades i Sports laguppställning.