I dag hölls ett internt krismöte för TV4-personalen, och efter mötet kom beskedet att allt samarbete med programledaren avslutas. Martin Timell har ett kontrakt som sträcker sig till 2020, men i TV4 Nyheternas livesändning säger vd:n Casten Almqvist att kontraktet har sagts upp.

– Det är mängden av allvarliga förseelser och mängden av allvarliga vittnesmål, säger Casten Almqvist till TV4 Nyheterna om beslutet.


"Unken luftficka"

Han säger också i intervjun att det har funnits en tolerans med Martin Timell "för att han är en stor stjärna".

– En unken luftficka från det förgångna där det här beteendet eventuellt var okej. Men på mitt TV4, det TV4 som jag är chef för, så är det här ett fullständigt oacceptabelt beteende. Jag vill vara säker på att det här är ett undantag, och därför tillsätter jag nu en oberoende utredning som ska se över att det här inte kan hända igen, säger Casten Almqvist till kanalen.

TV4 har valt att inte polisanmäla något av det som Martin Timell anklagas för.


Inspelningarna stoppades

Redan förra veckan meddelade TV4 att Martin Timell tagits ur tjänst. Tv-kanalen plockade även bort samtliga program där han deltar ur tablån och från kanalens playtjänst. Även inspelningarna av återstående program stoppades.

I en intervju med Expressen i fredags kommenterade Martin Timell anklagelserna om bland annat sexism, rasism och homofobi under inspelningarna av "Äntligen hemma".

– Det är en sådan skillnad på hur jag har uppfattat mig själv i den här branschen och hur verkligheten har varit. Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. Ibland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa, sade han då till tidningen.