Comebacken kommer sju månader efter den svåra knäskadan Zlatan Ibrahimovic drabbades av i en Europa League-match mot Anderlecht i april.

Men det blev den andre svensken i United som fick en huvudroll i början av matchen.

Victor Nilsson Lindelöf halkade olyckligt och gav Newcastle-anfallaren Dwight Gayle fritt spelrum att slå in 1–0 i den 14:e minuten.

Efter baklängesmålet tog emellertid Manchester United över matchen och vände till 2–1 i den första halvleken efter mål av Anthony Martial och Chris Smalling, det sistnämnda på tilläggstid.

I den andra halvleken fyllde Paul Pogba och Romelo Lukaku på med varsitt mål.

Manchester Uniteds manager Jose Mourinho anser att Ibrahimovic framför allt är en spelare för bänken just nu och han fick alltså inte spela från start.

Det fick däremot Victor Nilsson Lindelöf. Det är första gången landslagsförsvararen får förtroendet att starta en match i Premier League.

Hittills har Nilsson Lindelöf mest spelat i Uniteds Europamatcher och bara fått göra inhopp i ligaspelet sedan han kom till klubben i somras.

Manchester United behöver vinna för att inte stadsrivalen City ska rusa ifrån i Premier League. Manchester City hade inga som helst problem med att avfärda Leicester City på bortaplan med 2–0.

Kevin de Bruyne fastställde slutresultatet för de ljusblåklädda med ett vackert skott i krysset.

Chelsea visade också att laget vill vara med i kampen i täten med en 4–0-seger borta mot West Bromwich.

Det var en match där radarparet Eden Hazard och Álvaro Morata hade stor show. Hazard noterades för två mål och en målgivande passning. Liverpool slog Southampton med 3–0 efter två mål av Mohamed Salah.

I dagens första match slog Arsenal Tottenham med 2–0 i Londonderbyt efter mål av Shkodran Mustafi och Alexis Sanchez.