På fredagen väntar en ny tidsfrist för presidenten, som var 90:e dag ska informera kongressen om sanktioner bör införas mot Iran.

De sanktioner som landet riktat mot Iran för deras påstådda kärnvapenprogram har aldrig lyfts av den amerikanska kongressen. I stället har landets president, tidigare Barack Obama och nu Trump, var tredje månad tillfälligt stoppat dem för att USA ska hålla sin del av avtalet.

Trump gillar inte kärnavtalet, men två källor uppgav på onsdagen att han ännu inte bestämt sig hur han ska göra.

De övriga aktörerna pressar USA att stanna, och Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson kallar avtalet avgörande och att det gör världen säkrare.

– Det är viktigt att vi forsätter att arbeta tillsammans med våra europeiska samarbetspartner för att bevara Iranavtalet, och med det den säkerhet och det välstånd det för med sig till Irans folk och världen, säger Johnson.

Även om USA drar sig ur har de andra parterna sagt sig vara beredda att fortsätta, så länge Iran uppfyller sina åtaganden. Men exempelvis europeiska banker och företag lär dra öronen åt sig då de riskerar att exkluderas från amerikanska marknaden om de handlar med Iran.