Arsenal har anlänt till Östersund. Storklubben från England valde träning hemma i London i stället för Östersunds konstgräs och åkte direkt för att möta pressen inför det första mötet som avgörs på torsdag kväll.

– Det är ett nöje att komma hit. Vi har spelat över hela Europa under mina 20 år men aldrig här. De (Östersund) har förtjänat att nå hit tack vare sin kvalitet, säger Arséne Wenger.

Arsenaltränaren är imponerad av Östersunds och Graham Potters resa hittills.

– När jag såg deras matcher på video förstod jag varför de gjorda så bra ifrån sig mot Bilbao och Berlin. Det är ett bra lag.

Fransmannen meddelade också att mittbacken Laurent Koscielny (hälskadad), mittfältaren Jack Wilshere (försiktighetsåtgärd), målvakten Petr Cech och Aaron Ramsey (ljumskskador) missar matchen. Tränaren, som hade sällskap av unga yttern Ainsley Maitland-Niles på podiet, tycker ändå att han har ett erfaret lag med sig.

– Risken är högre nu med utslagsmatcher. Vi kommer hit med ambition och har ett mer erfaret lag än tidigare, säger Wenger.

De trettonfaldiga engelska ligamästarna – senast ligatiteln 2004 – kan varken spela första- eller andravalet på anfallspositionen. Nyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang är inte tillgänglig i Europa League på grund av att Dortmund, som sålde honom till Arsenal, är med i turneringen.

– Jag tror alla klubbar håller med om att den här regeln måste bort, säger Wenger.

Och Alexandre Lacazette, som skulle ha ersatt, genomgick en knäoperation tidigare i veckan. Hoppet står tlll Danny Welbeck, som själv hämmats av skador och sällan spelat hela matcher den här säsongen. Totalt har det blivit fem mål.

– Han har behövt vänta för att få komma tillbaka in i laget och har haft tid på sig att jobba med fysiken. Han är vassare nu än på länge.

Låga temperaturer och konstgräsplanen har pekats ut som möjliga utmaningar för Arsenal.

– Vi måste anpassa oss eftersom vi inte har tränat på den här planen. Vår tekniska nivå borde hjälpa oss där. Temperaturen skiljer inte jättemycket från London, vi har kall vind där också.