Dan Grass, 41, coachar Royals den här säsongen. Grass tränade senast semi pro-laget Western Kentucky Thoroughbreds och har även fungerat som tränare i bland andra Serbien och Tyskland. Grass kommer alltså från samma klubb som nyförvärvet Jaquise Lockett och har också varit med och sett till att anfallaren spelar i Vasa den här säsongen.

Grass tar även ansvar som anfallskoordinator.

– Vi får se hurdana spelare vi kommer att ha och bygga anfallet utgående från det. Hur som helst vet jag att vi kommer att vara framgångsrika, säger han i ett pressmeddelande.

Royals nya försvarskoordinator heter Arthur Anderson, 48. Han har tidigare bland annat jobbat tyska Frankfurt Galaxy, som varit framgångsrikt i NFL Europa, och för andra tyska klubbar. Han har även jobbat med spelarutvärdering och tränat spelare i små grupper, och ett par av de spelare han tränat har plockats upp till rampljuset i NFL.

– Jag känner coach Grass sedan tidigare efter att ha träffat honom på ett utvecklingsläger. Jag gillar aggressivt försvarsspel som bygger på att man sätter hård press och aktiva spelare som flyger på bollen, säger Anderson.

Amerikanen John Booker tränade Royals förra säsongen.

– Efter säsongen konstaterade vi att vi behövde två tränare som jobbar på heltid. Jag tror att vi har en mångsidig och effektiv duo i de här två herrarna, säger Royals manager Seppo Evwaraye.