I veckan har Carrey lagt ut en rad mindre smickrande bilder på presidenten och hans stab på sitt officiella Twitterkonto. Hans 18 miljoner följare har bland annat fått ta del av bilder på Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner och Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders.

Senast i raden av bilder är en där Trump och den före detta porrstjärnan Stephanie Clifford är intima med varandra. Bilden har bildtexten "Fifty shades of decay", (ungefär: "Femtio nyanser av förfall"), en anspelning på författaren EL James erotiska bästsäljare "Femtio nyanser av honom".

Clifford, som även gått under namnet Stormy Daniels, säger sig ha haft en affär med Trump innan han blev president. Därefter ska Clifford och Trump ha tecknat ett avtal om Cliffords tystnad, och hon har även fått en stor summa pengar av Trumps advokat. Clifford har nyligen även stämt presidenten eftersom hon menar att den uppgörelse de haft om hennes tystnad är ogiltig.

Jim Carreys bilder har väckt enorm uppmärksamhet, och Carrey har fått både ris och ros. Själv säger han i ett uttalande till den politiska pratshowen "The young turks" :

"Jag är väldigt nöjd över reaktionen mina små teckningar väcker. Syftet med en politisk teckning är att förarga maktmissbrukare eller att omöjliggöra just missbruket”.