Hur länge, och var, kan barn sitta gripna? Och hur och när kan de familjer som redan splittrats vid USA:s gräns återförenas?

Det är bara några av de frågor som återstår sedan president Trump på onsdagskvällen svensk tid undertecknat en order om att separeringen av barn och vuxna som illegalt tagit sig över gränsen ska upphöra.

Ordern innebär inte ett slut på nolltoleransen, utan att familjer nu ska låsas in tillsammans. Därmed kan den krocka med andra regler kring fängsling av barn.

– Vi inväntar mer vägledning om detta, säger Brian Marriott, talesman för en familjeenhet inom hälsomyndigheten HHS.

Målet är också att återförena de familjer som splittrats, enligt Marriott, men hur det ska gå till är inte känt.

Nolltoleransen vid gränsen infördes för drygt två månader sedan. Bara under perioden den 5 maj till 9 juni innebar den att 2 342 barn fördes till separata boenden medan föräldrarna greps, enligt statistik från myndigheterna i tisdags.

Trumps delvisa vändning i frågan kom efter en växande internationell kritikstorm. Även hans egen familj har haft åsikter, däribland dottern Ivanka Trump och hustrun Melania Trump.

– Ivanka känner starkt. Min fru känner starkt för detta. Jag känner väldigt starkt för detta, sade Trump vid undertecknandet.

En annan sak som enligt källor bidrog till att Trump backar på detta hastiga och ovanliga vis var att de lagförslag som under mer ordnade former skulle ändra reglerna har kört fast i kongressen.

Republikanerna har två förslag i representanthuset. Men båda innehåller omtvistade element som finansiering av den stärkta gränsbarriär mot Mexiko Trump vill ha och åtstramad invandring.

Ett av förslagen stänger också dörren för medborgarskap för så kallade dreamers ("drömmare"), människor som tidigare kommit till USA illegalt som barn.

Båda förslagen kan komma upp till omröstning under torsdagen, men det är högst osäkert vilka chanser de har.