Utfrågningen skulle vara en del av utredningen kring rysk inblandning i valrörelsen 2016.

Oron kommer efter att Trumps juridiske ombud Rudy Giuliani varnat för att en intervju skulle kunna vara en "meneds-fälla".

Presidenten uppger sig vara orolig för att utredarna skulle jämföra hans uttalande med uppgifter från andra som har vittnat i utredningen, till exempel tidigare FBI-chefen James Comey, och att skillnader skulle kunna användas emot honom.

– Om jag säger något och han säger något, och det är mitt ord mot hans, och han är bästa kompis med Mueller, så kan Mueller säga "jag tror på Comey", och även om jag berättar sanningen så gör det mig till en lögnare. Det är inte bra, säger Trump i en intervju.

Trots invändningarna har Trump inte kommenterat om huruvida han kommer att gå med på en utfrågning med Mueller, som bland annat utreder om Trumps presidentkampanj hade samröre med Ryssland under valrörelsen 2016 och om Trump har gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak.

Trump har inte heller sagt om det kan bli aktuellt att dra in Muellers säkerhetsklassning, precis som det gjordes i förra veckan med tidigare CIA-chefen John Brennan som upprepade gånger kritiserat presidenten.

Ryssland har nekat till inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 och Trump har nekat till att samröre förekommit.