Under natten mellan måndag 3 juni och tisdag 4 juni ändras trafikarrangemangen vid rondellbygget i början av motorvägen. Då tas den tillfälliga avfartsrampen ur bruk och i stället tar man en ny gata i användning, som blir en förlängning till Malmögatan. 

– Längs den kan de som kommer söderifrån köra bort från cirkulationsplatsen till Strandlandsvägen. Från Strandlandsvägen kommer man dock inte till cirkulationsplatsen längs den nya gatan, säger arbetsplatschef Tommi Korpi i ett pressmeddelande.

All trafik vid byggarbetsplatsen styrs öster om Handelsesplanaden via samma övergångar där de tidigare dirigerats till den västra sidan. Körningen sker delvis via den nya rondellen.

Körrutterna utanför byggarbetsplatsen ändras inte.

Se Vasa stads karta över området här.


Bygget klart den 1 november

Bygget av den nya rondellen inleddes den 8 november i fjol och den 1 november i år ska den vara klar. Då ska man snabbt kunna ta sig till och från centralsjukhuset genom den nya rondellen. Man ska också kunna köra från Strandlandsvägen direkt till Handelsesplanaden via rondellen.

– När arbetet är klart blir cirkulationsplatsen som nu byggs en ny, snabbare och enklare förbindelse från Handelsesplanaden till motorvägen, säger Korpi.