Den här veckan måste du inte vara prenumerant på Vasabladet, Österbottens Tidning eller Syd-Österbotten för att läsa våra nyheter. Det räcker med att du har ett konto hos oss. Erbjudandet gäller hela veckan, alltså från måndagen den 25 november till söndagen den 1 december. 

Du kan alltså läsa våra färskaste nyheter, följa med sportbevakningen och läsa personporträtt. Dessutom får du tillgång till e-tidningen, som nyligen gjorts ännu mera läsvänlig. E-tidningen finns både som app för mobil och surfplatta och i menyn på våra sajter i webbläsaren.

E-tidningen är nu lättare att läsa

  • Om du vill läsa e-tidningen på dator kan du klicka på "E-tidningen" i menyn ovanför den här artikeln. E-tidningen går också bra att läsa i mobilen och på surfplattan. Då laddar du ner den kostnadsfria appen eVBL, eÖT eller eSydin och loggar in på ditt konto.
  • Några förbättringar är: Du som läsare behöver inte länge zooma in och dra sidan som är anpassad för att läsas på papper. Istället klickar du på artikeln du ska läsa och får upp en lättläst läsvy. Du kan också bläddra i läsvyn och måste inte gå tillbaka till tidningsuppslaget.
  • Du kan förstora texten väldigt mycket vilket underlättar läsningen för människor med synsvårigheter.
  • Den förbättrade läsbarheten märks framför allt på mobilen, där de flesta väljer att läsa sin e-tidning.
 

Enklare för dig som inloggad
Visste du att du kan följa dina favoritskribenter och -ämnen? Då får du ett meddelande varje gång en ny artikel publiceras av den skribenten, eller om just det ämnet. Du kan också spara artiklar för senare läsning. Allt det här gör du enkelt när du öppnat en artikel.

Ha en fin vecka fullmatad av lokala och regionala nyheter!