Det är kommunens ledningsgrupp som ger rekommendationen med anledning av "den oroväckande utvecklingen av covid-19 i närområdet och kommunen". Rekommendationen gäller till den sista oktober.

Mindre bemedlade kommuninvånare kan, efter att ha varit i kontakt med socialkansliet, hämta ut munskydd från kommungården på vardagar klockan 12.30–13.30.

Man påminner också om övriga säkerhetsföreskrifter, som att tvätta händerna, använda handsprit och hålla avstånd till andra människor.

– Överväg noggrant vilka sammankomster du själv ordnar eller deltar i. Det är allas vårt ansvar att nu försöka stoppa smittspridningen, och det gäller både yngre och äldre, skriver ledningsgruppen i ett meddelande till kommuninvånarna.


Distansarbete och elektroniska möten 

Kommungården i Vörå är stängd för utomstående fram till den sista oktober. Eventuella besökare ska boka tid på förhand och uppmanas bära munskydd under besöket. De kommunalt anställda rekommenderas nu distansarbeta så långt det är möjligt och alla kommunala möten hålls elektroniskt.

Även gymnasiet har övergått till distansundervisning fram till den 25 oktober. Övriga skolor följer för tillfället med läget.