Tränaren Saku Martikainen är stolt över sina mannar trots att det blev förlust med 4–3 (2–1, 1–2, 1–0) i grottan under Helsingforsarenan. – Killarna gav verkligen allt. Vi tvingades ligga på försvar mycket men tog igen en tvåmålsledning. Sen fick de in pucken snabbt i tredje perioden. Vi hade våra chanser att kontra in kvitteringen, men det ville sig inte, säger Martikainen. Robert Varga satte kvitteringen till 1–1 i första perioden. I slutet av andra perioden såg Felix Westermarck och Toni Henttonen till att 3–1 blev 3–3. Men 3.21 in i tredje perioden satte Jokerits fransman Malo Ville segermålet. Sport hade med sig målvakten Joel Luhtanen på lån från Red Ducks under bortahelgen i Helsingfors. Han byttes in efter halva matchen mot Helsingfors IFK på lördagen och höll tätt. Mot Jokerit motade Esbofödde Luhtanen 34 skott. – Han gör det grundläggande som en målvakt ska göra – ger sitt lag chansen att vinna, säger Martikainen. Sport fick klara sig utan backen Jesse Väkelä som lånats ut till Peliitat i FM-serien. – Han har snittat 25-30 minuter per match den här säsongen och har över hundra matcher i den här serien på meritlistan. Det är klart att det märks att en första back är borta. Men det är bra att han är i Heinola och jag hoppas han får fortsätta där. Han behöver spela matcher mot fullvuxna motståndare om han ska bli en ligaspelare, säger Martikainen. – Spelarnas utveckling är sist och slutligen det som går i första hand. Nu jobbar vi i stället vidare med de andra, yngre killarna.