Lokalt 19.12.2014

Tack och adjö Kauhava!

Flygkrigsskolan har varit en del av Österbotten i 85 år. I går tog flygresan slut. Ljudet av stridsflyg hörs inte längre.

Flygkrigsskolans kommendör Antti Koskela tar emot hedersgästerna, Försvarsmaktens kommendör Jarmo Lindberg och Flygvapnets kommendör Kim Jäämeri.
Traditionstavlan blir kvar i Kauhava, det har de affärsmän som köpt området bestämt.
Stridspiloter från de olika flottiljerna hade samlats till Kauhava på torsdagen för att bevittna stängningen av den skola där de alla fått sin grundutbildning.
Flygvapnets musikkår framförde bland annat John Philip Sousas Semper Fidelis.
Härmed överlämnar vi flaggan och traditionen från Kauhava till Tikkakoski.
Anneli Valkama från Etseri hade stickat sockor till försvarsmaktens kommendör Jarmo Lindberg. Generalen blev glad och tackade.
Flygkrigsskolans kommendör överstelöjtnant Antti Koskela premierade Luftkrigsskolans personal för väl utfört arbete.
Kommendören och generalen Jarmo Lindberg är antagligen den sista kommendören som lämnar Kauhava med militärplan. Det är värt att dokumentera, tycker också Jarmo Lindberg.
Försvarsmaktens kommendör Jarmo Lindberg och Luftstridskrafternas kommendör Kim Jäämeri ledde den korta promenaden från kasernområdet till de väntande flygplanen som förde dem till Helsingfors respektive Tikkakoski.
Dags att packa väskorna och lämna Kauhava.
Försvarsmaktens kommendör general Jarmo Lindberg lämnade Kauhava med tunga steg. Det var här han fick sin grundutbildning till stridspilot.  

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

VBL Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant