Vitali Demtchenko föddes i Sibirien, i Ryssland. Många har förutfattade meningar om vad det innebär att leva i Sibirien, säger han.
– Och det mesta stämmer. Det finns bara skog och knappt någon som bor där. Det finns inga jobb. Folk försörjer sig på jakt och fiske.
Vitali lämnade Sibirien och Ryssland bakom sig i samband med att hans mamma träffade en svensk medborgare. Flyttlasset gick från Moskva till Stockholm.
– Jag har bott i Stockholm sedan 2002. Det var inte lätt att komma till ett nytt land som 13-åring. Det var svårt att lära sig språket. I området vi bodde i fanns knappt några svenskar överhuvudtaget. Nästan alla hade invandrarbakgrund.
Det skulle dröja tio år innan Vitali började känna sig som svensk. Han trodde att han lämnat den ryska identiteten bakom sig. Men när kriget i Ukraina bröt ut väcktes hans ryska sida till liv igen.
– I början av kriget var jag förvirrad. Kriget gick emot allt jag tror på. Jag förstod inte alls varför det hände och varför ordnades inga demonstrationer i Ryssland?
Han kände instinktivt att han inte bara kan stå och se på vad som händer. Han måste göra något. Ganska snabbt hittade han en antikrigsrörelse som han gick med i.
–Antikrigskommittén samlar de som motsätter sig Rysslands anfallskrig. Genom olika aktioner och manifestationer försöker vi sprida information om det verkliga kriget till de rysktalande som bor utanför Ryssland. För tyvärr finns det många europeiska ryssar som stöder kriget.
Det är inte lätt att nå dem som stöder kriget. Vitali säger att svårigheten bottnar i att det finns en lång tradition av att inte bry sig om inrikespolitik i Ryssland.
– Ryssar är vana med att det är staten bestämmer. Det finns ingen förståelse eller tro på att individen kan ändra något. Det har varit så under tsartiden, Sovjetunionen och nu med Vladimir Putin.
Så hur går man tillväga för att nå de som stöder kriget? Genom att föregå med gott exempel, svarar Vitali.
Det är första gången som Vitali deltar i en politisk kongress som samlar ryska oppositions politiker, som lever i exil. Han har noterat att oppositionen verkar ha svårt att enas.
– Det är ett klassiskt problem för den ryska oppositionen. Det finns för många egoister som har svårt att se till helheten.
Vitali känner sig inte optimistisk över att oppositionen i exil kommer att få något tillstånd. I stället är det upp till unga ryssar att förändra landet.
– De äldre slåss mot det förflutna, medan vi yngre kämpar för framtiden.