Gästande PK-35 höll i taktpinnen i stort sett hela lördagseftermiddagen på Karlsplan. 0–1 kom efter 28 minuter när ytterbacken Annika Leminen rev omkull landslagsmeriterade anfallaren Hanne Ojanperä i straffområdet och landslagsmeriterade mittfältaren Sanna Saarinen var kolugn vid straffpunkten. Leminen revanscherade sig genom att rädda en boll på mållinjen och 0–1 stod sig till paus. I andra kom PK-35 ut med öppna spjäll och körde över Vasa IFK fullständigt – men först ville bollen inte in. Muurimäki noterade ett par lysande räddningar och bollen tog i målramen hela fyra gånger på cirka fyra minuter innan anfallaren Iina Salmi – även hon landslagsspelare – stötte in en retur från nära håll. I slutet av matchen fastställde inbytte U19-landslagsyttern Vilma Hakala slutresultatet 0–4 med två mål. Vasa IFK får fortsätta vänta på sina första poäng i FM-ligan.