Kraft har ännu en lång och tung väg att gå innan seriekontraktet är klart. Men man är en bra bit på vägen efter en augustimånad som varit riktigt bra. I augusti har Närpeslaget nämligen tagit tretton av sina tjugotre poäng och fortsätter man i samma takt spelas det division 2-fotboll i Närpes även nästa sommar. Hemma mot jumbon KaaPo blev det en storseger med 7–2 inför fina 527 personer i publiken. Men det satt hårt åt de stora siffrorna till trots. För S:t Karinslaget var piggare och farligare i första halvlek. Och Kraft kan skatta sig lyckliga att man ändå ledde med 2–1 i paus. – Det var vår tredje match på sju dagar så jag visste om att det skulle vara trögt. Jag var lite rädd inför matchen hur det egentligen skulle gå. Men i andra blev även motståndarna trötta och då hade vi ett sprudlande anfallsspel, säger tränaren Peter Sundlin. Matchens spelare var mittfältaren Kim Böling. Och han stod för ett äkta hattrick i andra halvlek då matchen stod och vägde. Inom loppet av tretton minuter skruvade han in två snygga frisparkar och satte ett spelmål. Jonas Granfors, som också han var bra, gjorde två medan nyförvärven Michael Calderon och Daniel Montoya satte ett var. Kraft ligger trots segern på nedflyttningsplats och nästa söndag väntar en lika viktig match borta mot Åbo IFK. – Vår ända målsättning just nu är att vinna varje match, något annat finns inte. Nu får vi träna på en vecka och så ska vi vara fräscha på söndag igen, säger Sundlin. Krafts laguppställning (4–5–1): Jakob Lund – Kyle Knotek, Jens Nygård, Tony Lund (84 min, Mathias Salo), Kevin Storfors – Kim Böling, Vanja Pobor (77 min, Blagojche Damevski, v), Michael Calderon, Daniel Montoya, Edis Elkaz (80 min, Mårten Grandell) – Jonas Granfors.