Nio elever i klass 7b i Vasa övningsskola - och en lärare - svarar på de frågor som Vasabladets praoelever ställer.
Emil Smeds

Emil Smeds

Emil Smeds: Jag blir för det mesta mätt på skolmaten men det kan ibland hända att jag inte blir det på grund av att maten inte är av min smak. Maten brukar ändå för det mesta vara bra tycker jag, salladen kunde dock vara mer simpel. Frukter vid salladsbordet är alltid bra. Angående pannkakorna tycker jag att det är okej att man sparar ifall mängden pengar motsvarar uppoffringen.
Ida Olme.

Ida Olme.

Ida Olme: Mätt blir jag nästan alltid på skolmaten om den inte är äcklig men den är ändå god för det mesta. Om jag fick ändra på någonting vore det nog kryddorna i de olika såserna. Att pannkakan skulle försvinna vore dåligt eftersom den hör till med ärtsoppa och den är god.
Wilma Björklund.

Wilma Björklund.

Wilma Björklund: Om maten passar min smak blir jag nog mätt för det mesta och maten är i allmänhet bra. Ifall jag skulle få ändra på något i skolmaten skulle jag nog ta bort korvsåsen. Pannkakan skulle gärna få bli kvar eftersom den är god.
Aida Wikstrand.

Aida Wikstrand.

Aida Wikstrand: Ibland tycker jag att man inte får ta tillräckligt med skolmat eller så är den helt enkelt oätbar. Jag medger att skolmaten blivit bättre men når ändå inte upp till mina förväntningar. Jag skulle gärna ta bort alla rätter som innehåller korv för det är inte gott. Pannkakan är inget jag gärna skulle mista.
Rasmus Rimpilä.

Rasmus Rimpilä.

Rasmus Rimpilä: Jag blir alltid mätt på skolmaten. Standarden är rimlig. Jag skulle gärna se en förändring i pastan och byta ut fullkornsekopasta mot vanlig pasta. Jag tycker att man kunde skära ner på något annat än pannkakan eftersom den är god och hör till med ärtsoppa.
Wenzel Teir.

Wenzel Teir.

Wenzel Teir: Maten sköter sitt jobb och jag blir alltid mätt. Maten brukar också vara bra. Maten är bra annars men jag skulle föredra vanlig pasta. Att ta bort pannkakan tycker jag är onödigt och vill gärna behålla den.
Venny Kauranen.

Venny Kauranen.

Venny Kauranen: Oftast blir jag nog mätt på skolmaten. Standarden lever väl upp till mina förväntningar. Skulle byta ut kryddorna i såserna mot mildare och mera barnvänliga. Vill nog ha kvar pannkakan eftersom den är god och hör till.
Maria Hagström.

Maria Hagström.

Maria Hagström: Blir inte alltid mätt eftersom maten inte är i min smak och kvaliteten på maten är helt okej. Kommer inte på just nu vad jag skulle ändra i skolmaten. Pannkakan vill jag gärna hålla kvar för den är en liten lyx i skolmaten.
Stacy Simancas.

Stacy Simancas.

Stacy Simancas: Blir inte mätt på maten eftersom jag inte får ta tillräckligt av maten och nivån på maten är i allmänhet dålig. Vet dock inte vad jag skulle ändra på om jag fick chansen. Jag tycker inte om idén att ta bort pannkakan ur skolmaten.
Maria Rönn-Liljenfeldt.

Maria Rönn-Liljenfeldt.

Maria Rönn-Liljenfeldt, lärare: Blir inte alltid mätt om inte rätterna faller mig i smaken, smen mängden är lagom. Kvaliteten är i allmänhet bra. Jag skulle önska ett utökat salladsbord och att stroganoffen tas bort. Att spara på maten tycker jag är onödigt oberoende av summan pengar man sparar.