Se Taylor uppträda – hemma i vardagsrummet

Till att börja med vill vi tipsa om en artist som det just nu verkar som att alla vill se uppträda, nämligen Taylor Swift. I helgen är hon ju i Stockholm med sin Eras Tour, och till de som har lyckats få biljett till den – grattis. Men har du inte lyckats få tag i en men vill ändå gärna se henne på scen? Ingen fara! Logga in på Disney+ och sök upp Taylor Swift, för där finns hela konserten inspelad. Plocka fram de förfriskningar du vill ha, tryck play och njut.

Stafett-karne-val, stafett-karne-vaal...

I helgen är det dags för stafettkarnevalen. Arkivbild från 2022 då Zachariasskolan sprang.

Javisst är det än en gång dags för Svenskfinlands heligaste happening, nämligen Stafettkarnevalen. Den äger rum på fredag och lördag, men om du inte är på plats i Helsingfors för att heja på dina klasskompisar, dina barn eller varför inte dig själv så kan du också surfa in på vår sajt för att följa med livebevakningen av evenemanget.

Kulturfonden bjuder på konst

På fredagen klockan 18 blir det en interkulturell upplevelse i Lokstallet på Wärtsiläområdet i Vasa. Svenska kulturfonden firar vårens utdelning och pristagare med en tillställning som är öppen för alla, men som man måste anmäla sig till för att få plats. Anmälningen sker via Kulturfondens sajt.

Kvällens programkreatörer heter Flux Cultural Association och de har utformat en häftig programhelhet i form av en två timmar lång interaktiv resa genom installationer och utrymmen som reagerar på dina rörelser och ljud.

Känd svensk komiker på besök i Vasa

Ståuppkomikern Nour El Refai kommer till Vasa.

På lördagen uppträder en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker på Ritz i Vasa. Nour el Refai är nämligen i stan, och klockan 19 börjar hennes show som är fullproppad med skämt, högt tempo och aktuella referenser.

Skynda att fynda på loppisrace

I helgen kan du fynda på loppisrace.

På lördagen blir det loppisrace i Vikinga. Under dagen säljer Vikingabor saker på sina gårdar samt vid stranden. Evenemanget pågår mellan klocknan 11 och 15.

Gå på museum – fritt inträde dagen till ära

Det är faktiskt en speciell högtidsdag på lördagen. Då firas nämligen Internationella museidagen för att lyfta fram hur museerna berikar kulturen, deras roll i utbytet kulturer emellan och deras arbete för samarbete och fred. Dagen har en lång historia: den började faktiskt firas redan 1977.

Då passar det ju bra att gå på en rundtur i Vasas museer, som just den här dagen har gratis inträde. Bland annat visar Tikanojas konsthem en utställning om Österländsk andlighet, så passa på att titta in på olika museer den här lördagen.

Domus Bothnica blir technoparadis

Är du technointresserad? Då är Domus Bothnica helt rätt plats den här lördagen. Evenemangsarrangörerna utlovar det största technoevenemanget Vasa någonsin sett, och det löser de med både en hel drös egna DJ:ar och huvudartisten Milla Lehto från Helsingfors.

Finlands technodrottning Milla Lehto uppträder i Vasa.

Lehto är en av Finlands största technodrottningar med 20 års erfarenhet av scenen. Showen börjar klockan 22.

Spöklik tepaus vid Tottesunds herrgård

Tottesunds herrgård.

På söndag klockan 14 blir det afternoon tea vid Tottesunds herrgård i Maxmo. Förutom att njuta av godsaker får deltagarna även höra berättelser om herrgårdens spöke, Vita frun. Vem vet, kanske hon själv visar sig för gästerna...?

Njut av körmusik på söndagen

Gerbykörens vårkonsert ordnas i år i samarbete med barnkören Estradi. Evenemanget börjar klockan 16 vid Gerby skola och som konsertens namn "I have a dream" antyder får publiken njuta av härlig musik av bland andra ABBA.

Gerbykören leds av dirigent Sören Hakola och ackompanjeras på piano av Bo Lund och Henrik Berg på bas. Barnkören Estradi leds av Margaretha Nordqvist.