Här i dagarna inleder studenter runt om i landet sina studier. I Vasa är det några tusen som för första gången går in på någon av stadens högskolor eller universitet. Det är oerhört mycket nytt och obekant, men lite kött på benen ger tidningen Studiestödet.

Studiestödets hemsida lanserades i mars. Där hittar du det senaste numret och äldre tidningar. På hemsidan har de flesta studentföreningarna och kårerna egna sidor, och kommer ut med information till sina medlemmar.

Så småningom börjar nya evenemang dyka upp på hemsidans evenemangskalender. Det löns för dig som studerar att hålla koll på den så att du inte missar något evenemang.

Studiestödet

  • En tidning om studerande – för studerande.
  • Delas ut till studerande vid universitet och yrkeshögskolor i Vasa.
  • Startades av Johannes Björkqvist och Sandra Lybäck.
  • Det första numret av tidningen kom ut hösten 2017.
  • HSS Media köpte tidningen i januari 2023. HSS Media äger också Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. Även Radio Vasa och Seger Marketing ingår i koncernen.
  • Tidningen ges ut två gånger per år.
  • På studiestodet.fi hittar studerande information om Vasas studieliv.

I det här “gulis”-numret kan du läsa om William Rosenlöf som har sparkat boll med både Phil Foden och Jadon Sancho. Han är fotbollsmålvakt och hade en strålande karriär på kommande, men tyvärr sade skadorna stopp för hans internationella fotbollsäventyr.

Funderar du på att börja spara pengar men du kommer inte igång? Några tips hittar du i artikeln med Martin Paasi. Han leder Nordnets podd Rahapodi tillsammans med Miikka Luukkonen och säger att sparande borde vara lika självklart som att man borstar tänderna.

Det finns även i det senaste numret läsa om Seph Urban. Han flyttade till Vasa från Australien för några år sedan. Seph hittade sin finlandssvenska tjej bland vulkaner, glaciärer och fjordar.

Här kan du läsa det senaste numret på Vasabladet och här på Studiestödets hemsida.