Gå på teater

I veckan har två pjäser premiär i Vasa. På torsdag är det dags för Vasa stadsteaters "Cabaret" där Saana Rautavaara spelar nattklubbsångerskan Sally Bowles. Musikalen går också två gånger på lördag.

På lördag har Wasa Teaters "Tårtljus" med Tove Qvickström i huvudroll premiär. I skrivande stund finns ett fåtal biljetter kvar till föreställningen.

Tove Qvickström som Stina och Saana Rautavaara som Sally Bowles.

Läs mer

Välkomna hösten på marknad

Vill du komma i höststämning? Det finns flera att välja höstmarknader att välja mellan i helgen. På lördag ordnar Minimossen höstmarknad på gården, med start klockan 11. På lördag är det också höstmarknad på Tottesunds herrgård i Maxmo, som pågår klockan 11–15. På söndag klockan 11–15 är det dags för höstmarknad på Brage friluftsmuseum.

Lyssna på en ljudbok

  • Ta en långpromenad i det bästa sällskapet – ditt eget – och lyssna på en ljudbok. Ett tips är "Dit du går, följer jag" av Lina Nordquist. Boken utkom 2022 och beskrivs som en "feelbad-roman". Men den är (stundvis smärtsamt) njutbar ända fram till sista minut.

Se ishockey på Kopparön

På lördag tar Sport emot Jukurit i ishallen. Matchen börjar klockan 17. Vill du hellre följa matchen hemma i soffan ska du spana in vår liverapportering från matchen. Den hittar du på sajten och i appen.

Gå på intim konsert

Internationella artister besöker Vasa med jämna mellanrum och i helgen kan du bland annat se Mindaugas Stumbras acoustic trio på Doo-Bop club. Konserten beskrivs som oförglömlig och känsloladdad. Spelningen börjar klockan 19.

Powerpark avslutar säsongen.

Nöjesfält firar avslutning

Powerpark avslutar säsongen med buller och bång. På lördag är det dags för det numera traditionella fyrverkeriet. Men det är ju fråga om ett nöjesfält – så det finns såklart mycket mer att fördriva tiden med. Evenemanget pågår klockan 15–00.

Gå på bio och varva ner – eller upp

Under pandemin fick vi inte gå på bio som vanligt, och sedan dess är vi många som glömt bort hur roligt det är. Så varför inte sjunka ner i en biofåtölj i helgen? Exempelvis kan du se "Den sista resan" av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson på Kino Ritz, söndag klockan 14. Vill du hellre varva upp kanske skräckthrillern "Speak no evil" passar dig. Visas bland annat på söndag klockan 20 på Bio Rex.

Något att serietitta

  • Är du sugen på att se en hel serie i mer eller mindre en sittning? Den prisbelönta norska serien "Dates in real life" finns nu på Yle Arenan.
  • Serien handlar om Ida och Marvin som har varit tillsammans i tre år, men aldrig träffats på riktigt. Marvin träffar någon annan IRL och gör slut med Ida. I serien följer vi Ida som måste ut och finna kärleken i den verkliga världen.

Uppdaterad 12 september kl. 19.43. I en tidigare version stod att det ordnas hundutställning i Vasa i helgen. Detta evenemang ordnas vid ett senare tillfälle.