Vasa vatten börjar rensa vattenledningar för att förbättra vattenkvaliteten i Lillkyro på måndag, den 23 september. Arbetet görs både dagtid (klockan 7–18) och nattetid (klockan 22–6). Det är förbjudet att använda hushållsvattnet medan arbete pågår i området.

Först ut är Tervajoki centrum, där arbetet utförs på måndagen. Den 24 och 25 september står Lillkyro centrum på tur. Den 26 september rensas vattenledningarna vid Kaparivägen, i närheten av idrottsplanen och i Vedenoja i Lillkyro.

Från och med den 7 oktober rensas vattenledningarna i Golkas, Merikart, Etelärinne och Hiiripelto.

Efter rensningen kan vattnet vara brunt, men blir klart igen genom att man låter det rinna. Efter att vattnet har blivit klart är det användbart.

På områdena där arbetet görs effektiveras kloreringen av hushållsvattnet. Detta kan smaka och lukta lite, men är inte skadligt för hälsan.

Vasa vatten uppmanar invånare att beställa störningsmeddelande till sin telefon genom att registrera sig på Vasa vattens webbplats. Störningsmeddelanden skickas automatiskt till invånare som fyllt 16, vars telefonnummer och adresser är offentliga.

Om ditt telefonnummer inte är offentligt, men du vill motta meddelanden, kan du registrera det i tjänsten. Med registreringen försäkras att man får veta i realtid om de vattendistributionsstörningar som gäller en själv.