Kärleken till jazzmusiken och en strävan efter att synliggöra jazzens bredd och mångsidighet för en bred publik är några av de saker som ger föreningen drivkraft. Det är den drivkraften som gör att ett gäng jazzentusiaster i en småstad lyckas skapa ett varierande festivalprogram av hög klass, med internationellt erkända jazzartister som tilltalar en bred publik i alla åldrar år ut och år in. Arbetet sköts till största del på frivillig basis av föreningens medlemmar samt av ett flertal ovärderliga volontärer tillsammans med festivalens producent och konstnärliga ledare. Festivalen arrangeras med understöd av stiftelser och fonder samt företagssponsorer.

Stora internationella namn såsom Bo Kaspers Orkester, Norma Winstone, Jerry Bergonzi och Yellowjackets har stått på jazzscenen i Jakobstad.

Stora internationella namn såsom Bo Kaspers Orkester, Norma Winstone, Jerry Bergonzi och Yellowjackets har stått på jazzscenen i Jakobstad och listan över artister som utmärker Jakobstad som jazzstad blir längre för varje år som går.

Besökarna på årets upplaga av Jeppis Jazz Festival får bland annat bekanta amerikanska Phil Grenadier (USA) och svenska Nine Sparks Riot men också finska Simon Zion feat. Ville Luukkonen band, Riitta Paakki Quartet och Lassy-Eskola: Nordic Stew Quartet. Under festivalen ordnas även en interaktiv barnföreställning, Barnet i mig, på Campus Allegro med svenska duon Fred Wärnby och Ronya Wik.

Vokalisten Lina Nyberg (SE) ger duokonsert tillsammans med pianisten Daniel Karlsson (SE).

Johhny Åman, född i Monå men numera bosatt i Malmö, har de senaste åren fungerat som festivalens konstnärliga ledare. Åman är en av de mest anlitade basisterna i Sverige och har turnerat över stora delar av världen. Samarbetet mellan Jazzoo r.f. och Åman har burit frukt genom åren och ett flertal jazzmusiker från det skandinaviska jazzklustret Malmö - Köpenhamn men även artister från bland annat Storbritannien, Kanada och USA har engagerats att delta i festivalerna genom åren. I samband med festivalerna har Jakobstads musikutbildningar erbjudits möjligheter till samarbeten med festivalens artister vilket är ännu en synergieffekt av föreningens arbete.

Finska Simon Zion feat. Ville Luukkonen band uppträder också på Jeppis Jazz Festival.

Jeppis Jazz Festival är och fortsätter vara en liten jazzfestival med stort hjärta. En jazzfestival med brett program av mycket hög kvalité där besökare av alla åldrar kan känna sig välkomna. En jazzfestival där mötet mellan arrangörer, artister och publik skapar den känsla av gemenskap och nyfikenhet som utmärker Jakobstad som jazzstad.

Bostonbördige trumpetisten Phil Grenadier (USA).

Bostonbördige trumpetisten Phil Grenadier (USA) har spelat med giganter som t.ex. Ella Fitzgerald, John Scofield, Tony Benett med.fl. På festivalen ger han konsert med Johnny Åman och ett gäng studerande från YA och Novia på After Eight. Festivalprogrammet innehåller solokonsert med Teemu Viinikainen, och gästas av Riitta Paakki Quartet för första gången.

Mer info om konserter och artister på: jeppisjazz.fi/jeppisjazzfestival

Riitta Paakki Quartet.

VAD: Jeppis Jazz Festival 2024
NÄR: onsdag 2:e oktober till söndag 6:e oktober 2024
VAR: Konserter i Jakobstad med festivalcentrum i Gamla Brandkårshuset, Brankis och Station 23
HUR: Biljettförsäljning vid dörren 1h före första konserten varje kväll samt på Netticket
PROGRAM: hittas på www.jeppisjazz.fi/jeppisjazzfestival
PRIS: Festivalpass: 65/55€* Dagsbiljett onsdag: 20/15€, studerande, barn under 16 år, arbetslös 10€. Dagsbiljett torsdag och söndag: 30/25€* Dagsbiljett fredag och lördag: 35/30€* * pris för Jazzoomedlemmar På Netticket tillkommer serviceavgifter.