Blir Vasa IFK klar för ligan i kväll?

På måndag kväll kommer många Kamrater följa med vad som händer i Helsingfors, och närmare bestämt i matchen mellan HJK Akatemia och FC KTP.

Efter lördagens uppvisning mot TPS har Vasa IFK nämligen chansen att redan i kväll bli ett ligalag. Det beror på vad FC KTP hittar på, men förlorar de så är deras ligadröm krossad.

Läs mer om matchen mellan Vasa IFK och TPS här.

Förlustvecka för Sport

Två matcher, två förluster. Så såg veckan ut för Sport. Först var det ligaledarna Ilves som vann med hela 7–2 i tisdags. Då var ett par utvisningar i början av andra perioden början på slutet.

Veckans andra match spelades på Kopparön på lördagskvällen. Där saknades effektiviteten framför mål och trots många skottlägen så förlorade de mot KalPa med 2–4.

Den här veckan har Sport tre matcher på schemat – varav de två första spelas hemma. Först ut är JYP på onsdag.

Läs mer om matchen mot Ilves här.

Läs mer om matchen mot KalPa här.

VPS gör upp om femteplatsen med FC Haka

VPS spelade väldigt bra mot Ilves på fredagskvällen, men det var ändå gästerna som åkte hem till Tammerfors med tre poäng.

Eftersom Haka besegrade HJK med 0–1 på söndagskvällen så är de nu två poäng före VPS i ligatabellen.

De två drabbar samman på lördag i Valkeakoski, i vad som är säsongens sista ligamatch.

Läs mer om VPS match mot Ilves här.

Kraft firar sitt fjärde mål, som gjordes av Niklas Westerback.

Säsongens första derby i hockeytvåan

Malax IF och Kraft möttes i säsongens första derby på söndagseftermiddagen. Det var inte helt fullsatt, men närmare 650 personer på plats i Hallis i Närpes.

Krafts första anfallskedja fortsatte leverera, och stod bakom fyra av sex mål i matchen som slutade 6–3 till hemmalaget.

– Det här är en grundseriematch, den fjärde för oss. Jag lägger inte så stora växlar på den här matchen. Vi jobbar vidare, vi har ett slutmål någonstans i mars, sa Malax IF:s assisterande Peetu Koponen och menar att mycket kan och ska hända innan slutspelet inleds.

Läs mer om derbyt här.

Minna Väglund under Malax IF:s träning tidigare i veckan. Laget består av spelare från Sport, Malax IF och KuRy.

Regionens nya damlag spelar i Malax IF:s färger

Malax IF, Sport och KuRy från Kurikka har ett gemensamt damlag den här säsongen, som spelar i Finlandsserien i Malax IF:s färger.

Varje flicka som spelar hockey i Österbotten ska kunna ha ett lag som de ser upp till och kan nå. Vi behöver visa att damhockeyn lever och fortfarande existerar, sa Minna Väglund som är lagkapten i laget.

Laget spelar hemmamatcher och tränar i Malax, och vi följde med en av Malax IF:s träningar tidigare i veckan, läs mer om det här.