Columbus förlorade mot St. Louis 1–3 medan Nashville blev överkört av Buffalo i en bortamatch 1–4. Dessutom skadade Hännikäinen sig i sin debutmatch. Lauri Korpikoski och Leo Komarov gjorde båda mål i sina matcher. Korpikoskis Edmonton slog Pittsburgh med 3–2 i straffläggning. Komarovs Toronto förlorade däremot hemma mot Washington med 2–4. Den finländska målvakten Antti Raanta valdes till bästa spelare i New York Rangers, men hans insats hjälpte inte laget att vinna. Gästande Philadelphia tog hem segern med klara siffror, 3–0. Rangers som varit ett av de bästa NHL-lagen under början av säsongen har nu förlorat tre matcher i rad. Tränaren Alain Vigneault säger att målvaktspelet varit hemligheten bakom flera av Rangers segrar. – Också den här gången var vår målvakt (Raanta) utmärkt. Men nu saknades en del av vårt spel i den andra och den tredje perioden, sade Vigneault. Tampa Bays Valtteri Filppula noterades för en assist, men laget förlorade mot New York Islanders med 2–3. Också Minnesotas Mikael Granlund gjorde en assist, men det var en smal tröst: Minnesota förlorade sin ledning på tre mål i tredje perioden och förlorade hela matchen mot Dallas med 3–4. I Dallas mål stod Antti Niemi.