Förra veckan besvarade Heikki Kurkiala en fråga från Ami, 45, om hur hen ska tolka sin oroliga magkänsla kopplad till sin parrelation: Är den ett tecken på att Ami borde lämna relationen? Eller handlar den mera om Amis egna rädslor som hen skulle må bra av att jobba med?

"Om man styrs av negativa saker eller trauman är det inte sagt att magkänslan vägleder en rätt."

Heikki Kurkiala

– Det beror mycket på vad som ligger till grund för magkänslan. Om man styrs av negativa saker eller trauman är det inte sagt att den vägleder en rätt, säger Heikki i veckans poddavsnitt.

Heikkis svar till Ami

Det är omöjligt att säga hur mycket man ska lyssna på en intuitiv känsla och hur mycket man ska lyssna på sitt intellekt. Vi kan aldrig i förväg veta vilka beslut som kommer att gynna oss mest. Huvudsaken är att vi går i en riktning mot att må bra.

Vi får heller inte vara för rädda för att fatta fel beslut. Livet är ett slags vågspel, säger Heikki.

"Vi får heller inte vara för rädda för att fatta fel beslut. Livet är ett slags vågspel."

Heikki Kurkiala

Det som vi kan göra är att gå in i de här frågorna, problematisera dem och försöka förstå oss själva och vad som kan ligga till grund för våra känslor.

– Hur har magkänslan lett oss tidigare? Om den ledde mig fel lär jag mig att den inte är så tillförlitlig, utan att jag kanske behöver följa mitt intellekt och förnuft mer.

Du kan lyssna på podden via vår sajt, Apple podcasts och Spotify.