Musik och dans

Musikfestspelen i Korsholm

Musikfestspelen i Korsholm pågår från 24 juli till 31 juli. Under helgen håller festivalen flera programpunkter med musik.

Konsert på Brages friluftsmuseum

På söndag 28 juli klockan 14–15 ordnas konsert på Brages friluftsmuseum. På konserten framför Sofie & Vanda Duo både nyare och klassiska visor. Museet är öppet, och i caféet är det möjligt att köpa saft, kaffe eller te och våfflor.

På fredagen ordnas salsakväll på Villa Sandviken.

Dansa salsa på Villa Sandviken

På fredagen ordnas salsakväll vid Villa Sandviken. Där erbjuds musik, dans och mat. Evenemanget börjar klockan 17.30. Läs mera om salsakväll vid Villa Sandviken här.

Spelmansstämman 2024

Spelmansstämman arrangeras i år i Korsholm och Vasa, och hålls från fredag till söndag. Under veckoslutet erbjuder de bland annat på dans och konsert.

Kanske finns det mockarutor när det bjuds på kakbuffé.

Skärgårdsdagen

Skärgårdsdagen på Mårtes

På lördag klockan 11–16 uppmärksammas skärgårdsdagen på Mårtes Gårdsmuseum i Björköby. Utöver servering av fisksoppa och kaffeservering, erbjuds också aktiviteter för hela familjen.

Skärgårdsdagen på Grönasunds fiskeläge

Skärgårdsdagen uppmärksammas också i Södra Vallgrund på Grönasunds fiskeläge, på lördagen klockan 11–16. Där kommer det att bjudas på kakbuffé. Dessutom är det möjligt att köpa nyrökt fisk från ungefär klockan 12.

Wasa Roylas herr- och damlag har hemmamatch i helgen.

Amerikansk fotboll

Både Wasa Royals dam- och herrlag har hemmamatch i helgen.

FM-ligan herrar: Wasa Royals – Lohja Crusaders

På lördagen möter Wasa Royals herrlag Lojolaget Lohja Crusaders på Karlsplan. I samband med matchen ordnas även aktiviteter för ungdomar och barn så länge vädret tillåter. Till aktiviteterna hör exempelvis möjligheten att testa på amerikansk fotbollsaktiviteter och hoppborg. Utöver de olika aktiviteterna kommer det även spelas sportatmosfär-höjande musik av DJ:n Teppo Kangas, samt finnas möjlighet att köpa mat och dryck under evenemanget. Matchstart klockan 16.30.

FM-ligan damer: Wasa Royals – Northern Lights

På söndagen möter Wasa Royals damlag Uleåborgslaget Northern Lights på Karlsplan. Också i samband med denna match finns det aktiviteter för ungdomar och barn så länge vädret tillåter. Aktiviteterna som finns på plats är bland annat bollkastning och hoppborg. Kioskförsäljningen är igång vid evenemanget. Matchstart klockan 15.

VPS möter IFK Mariehamn på Lemonsoft Stadion.

Fotboll

FM-ligan herrar: VPS – IFK Mariehamn

På söndagen spelas Veikkausliiga-match på VPS hemmaplan Lemonsoftstadion. Där möter VPS IFK Mariehamn, som just nu ligger på nionde plats i tabellen. Avspark klockan 18.30.

Hundgården Kulkuri tar emot hemlösa hundar.

Drick saft med hundar

Hundgården Kulkuri tar emot hemlösa hundar. För att få in bidrag till verksamheten ordnar de på söndag en sommarfest. Man kan köpa en lott, dricka lite kaffe eller saft och äta bakverk, medan man bekantar sig med hundarna.

Mys inomhus framför TV:n

Ifall man hellre föredrar att stanna inomhus, kan man exempelvis sträckkolla filmer, serier, eller varför inte heja på idrottare som deltar i OS?

I år ordnas OS i Paris.

Olympiska sommarspelen

OS-invigningen äger rum på fredag kväll. Resten av helgen kan man kolla på idrott och följa med olika idrottsgrenar.

Filmtips

  • Spelkvällen - Netflix
  • Kung Fu Panda 4 - Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play Filmer
  • Atlas - Netflix
  • Challengers - Apple TV, Youtube, Google Play Filmer
  • The Beekeper - Youtube, Google Play Filmer, Apple TV, Amazon Prime Video

Serietips

  • Mr. & Mrs. Smith - Amazon Prime Video
  • Sanningen - Netflix
  • En dag - Netflix
  • Fallout - Amazon Prime Video
  • The Bear - Disney+