Discodansa på isen

Hur låter en tur på isen i tonerna av discomusik? Det kan du göra på lördag i Targahallen i Malax. Klockan 13.30–15.30 blir det skridskodisco och bakom musiken står DJ Core. Det finns barnskridskor att låna ifall man inte har egna. Det finns också kafé och korvförsäljning. Glöm inte hjälmen och dansrytmen!

Fler höstlovstips för hela familjen hittar du här!

*****

Heja på Vasas nästa ligalag

Vasa IFK:s damer är redan klara för ligan, men säsongen ska ändå avslutas med en sista hemmamatch. På lördag möter man HJK Akatemia i Sandviken. Avspark sker klockan 14.

Vasa IFK:s anfallare Veera Koskela får med sina lagkamrater avsluta årets säsong med en säkrad ligaplats.

Vasa IFK:s herrar avslutar också säsongen samma dag, men på en annan plan. De möter FC Vaajakoski på Kamratvallen med avspark klockan 16.

*****

Fynda på knatteloppis...

Passa på att fynda barnkläder eller leksaker på lördag när det ordnas knatteloppis i GW galleria i Stenhaga. Klockslagen som gäller är 10–16.

... eller på på skivmässa

På söndag blir det skivmässa i GW galleria. Är du på jakt efter en CD-skiva, vinylskiva, affischer eller böcker? Det kan du hitta på mässan som pågår mellan klockan 12 och 16.

Det blir skivmässa i Stenhaga på söndag.

****

Svensk folkpop på Doo Bop

Den svenska artisten och låtskrivaren Frida Braxell gör sitt premiärbesök i Vasa och har en konsert på Doo Bop på fredag klockan 20.

Braxell uppträder på scen tillsammans med Niclas Ericsson, Stefan Lindblom, Johnny Nordström och Victor Strömbäck.

Svenska artisten Frida Braxell ställer sig på scenen på Doo Bop på fredag kväll.

*****

Gå på utställning

Om du har tid över i helgen så passa på att besöka någon av de aktuella utställningarna på Vasa stads museer. På Vasa konsthall finns just nu grupputställningen "Yhdessä-tillsammans" som har skapats av 24 konstnärer från Vasa och Raumo.

På fotogalleri Ibis finns utställningen "Mor och son – Son och far" av Kasper Dalkarl och Lars Rebers.

*****

Se österbottnisk historia på Netflix

Om du inte hörde till de 176 771 personer som såg filmen "Lappo 1976" på bio i fjol så nu har du chansen att göra det i hemmasoffan. Den Jussi-belönade filmen har nämligen premiär på Netflix den här veckan.

LÄS OCKSÅ

Konsta Laakso och Linnea Leino har huvudrollerna i

*****

Serietips

  • Känner du fortfarande vemod över att "Downtown Abbey"-epoken är över? Missa då inte den brittiska dramaserien "Belgravia" som kan ses på Yle Arenan. Manusförfattare än ingen mindre Julian Fellowes, skaparen av "Downtown Abbey". Serien baserar sig på Fellowes roman med samma titel. Seriens två säsonger innehåller familjehemligheter, släktfejder, kärleksaffärer och en stor dos historia.
  • Tips: Om du vill köra skärmfritt kan du låna romanen "Belgravia". Med sina 431 sidor håller boken dig garanterat sysselsatt hela helgen.

Poddtips

  • Skräckpodden Heimsökt med Amanda Sandvik är tillbaka med en ny säsong! I första avsnittet av andra säsongen ska mysteriet kring en märklig växtsort nystas upp. Här hittar du det nyaste avsnittet!